Anatomiese kuns: teken soos Leonardo Da Vinci

Die bekende Italiaanse skilder, Leonardo da Vinci, het 'n nuwe artistieke genre vanaf 1510 begin toe hy anatomiese tekeninge begin komponeer. Die hele reeks bestaan ​​uit ongeveer 200 werke wat breedweg handel oor die interne organe, spierstelsel en skelet. Vir elke komponent het Da Vinci sy studie met die fundamentele sowel as praktiese aspekte betrek. Die invloed van groeiende ouderdom en beweging het prominent vertoon in al sy reekse. Om 'n beter waarneming te kry, het hy byna al sy interne orgaanvakke vanaf 6 hoofaansigte gedek - bo, voor, agter, links, regs en onder.

Om jouself soos Leonardo da Vinci te teken, maak jouself vertroud met die volgende perspektiewe:

  1. Modelwerk. Die verkryging van 'n bronbeeld is die eerste relevante stap om met die akkurate werke van hierdie kaliber te werk. Hierdie sketse is soos biologiese diagramme wat nie na willekeur verander kan word nie. Soek boeke, tydskrifte, tydskrifte en die internet vir die doel.
  2. Kind in die baarmoeder. Afgesien van die gevolge van veroudering op die menslike liggaam, het Da Vinci 'n baba se evolusie in die baarmoeder nagestreef. Verskeie tekeninge toon die interne organe van 'n moeder wat teen mekaar geplaas is, die band tussen die baba en die moeder en die posisie van die baba. Hy het die opgerolde liggaamshouding van die kind akkuraat beskryf. Hy het egter verkeerdelik geglo dat die ontwikkelende baba geen vrye liggaamsfunksies het nie. Hy het gedink dat haar hart nie klop as hy binne is nie, en die baba hang af van die moeder se asemhalingsvermoë.
  3. Derm en aanhangsel. Da Vinci word toegeskryf aan die maak van die eerste skets van die aanhangsel in die laat 1400's. Hy het 'n goed gedefinieerde rangskikking van die aanhangsel gemaak, saam met die blindederm ('n sak gekoppel aan die kruising van die dunderm en dunderm). Hy het tot die gevolgtrekking gekom dat die aanhangsel 'n lugpompdoel het wat die lugdruk in die blindederm monitor. Die werklike gebruik van die aanhangsel is nog onbekend.
  4. Longe. Leonardo da Vinci het die vorming van longe in detail in die vorm van buitengewone komplekse sketse vasgelê, afgebreek tot die rangskikking van are. Hy het die outomatiese asemhalingsproses en die rol van 'n diafragma gedokumenteer. Hy kon egter nie die funksie van die longe, wat glo die temperatuur van die 'hart' beheer, ten volle begryp nie. Duidelike kennis het tot talle foute in weefselkonnektiwiteit, strukturele ontwerp en beskrywing gelei.
  5. Genito-urinêre stelsel. Die geslags urinêre stelsel in die liggaam van 'n vrou is een van die volledige tekeninge in hierdie reeks. Dit bring die eksterne struktuur van die niere, die geslagsorgane en hul netwerke na vore. Da Vinci het 'n diepgaande studie gedoen oor niere by diere. Gevolglik word die regter nier in hierdie werke meestal hoër as die linker geplaas, soos by diere. Die baarmoeder, saadlobbe en membrane het ook baie van Da Vinci se aandag getrek in die volgorde van verskeie sketse.

Was dit die moeite werd om te lees? Laat ons weet.