History of Miami - The Growth of Population

Miami is die setel van Miami-Dade County en die ekonomiese, kulturele en finansiële hoofstad van Florida. Die stad bevat tans 'n oppervlakte van ongeveer 56 vierkante myl tussen Biscayne-baai in die ooste en die Everglades in die weste. Miami is die 6de digstbevolkte groot stad in die Verenigde State met 'n geskatte bevolking van 467,963. In 1896 word Miami amptelik aanvaar as 'n stad met 'n bevolking van net meer as 300.

Ons sal egter teruggaan en die geskiedenis van Miami voor die tyd begin.

Pre-Geskiedenis

Die oudste bewys van nedersetting in die Amerikaanse streek Miami kan aangeteken word vanaf ongeveer 10,000 jaar gelede. Die gebied was gevul met dennewoud en het baie bere, wilde voëls en takbokke gehad. Hierdie oorspronklike inwoners het aan die oewer van die Miamirivier gewoon, met hul belangrikste nedersettings aan die noordelike oewers. Inheemse Amerikaners het 'n verskeidenheid gereedskap en wapens van skulpe ontwikkel.

Toe die eerste Europeërs in die 1500's besoek het, was die inwoners van die Miami-gebiede die Tequesta-mense wat in 'n gebied wat baie van die suidooste van Florida beslaan woon. Die Tequesta-Indiane het die wortels en vrugte van plante vir voedsel gejag, gevang en versamel.

Spaans en SmallPox

In die vroeë 1500's was Juan Ponce de León die eerste Europeër wat die Miami-gebied besoek het deur na Biscayne-baai te reis. In sy dagboek skryf hy dat hy Chequescha bereik het, wat die eerste gedokumenteerde naam van Miami was. Pedro Menéndez de Avilés en sy span het die eerste gedokumenteerde landing in hierdie gebied gemaak toe hulle in 1566 in die Tequesta-nedersetting getoer het terwyl hulle na die vermiste seun van Avilés gesoek het. Hy is 'n jaar tevore skipbreuk gely. Onder leiding van vader Francisco Villareal het Spaanse soldate 'n jaar later 'n Jesuïete-sending oorkant die Miami-rivier gebou, maar dit was van korte duur. Teen 1570 het die Jesuïete verkies om veiliger plekke buite Florida te soek. Nadat die Spanjaarde vertrek het, is die Tequesta-Indiane sonder enige hulp verlaat om siektes soos pokke deur Europa ingevoer te beveg. Oorloë met ander stamme het hul bevolking aansienlik verswak en die Creek-Indiane het hulle gemaklik in latere gevegte verslaan. Teen 1711 het die Tequesta 'n paar streekhoofde na Havana gestuur om te vra of hulle daarheen kon trek. Die Spaanse het twee bote gestuur om hulle te help, maar hul siektes het die grootste deel van hul bevolking vernietig. In 1743 stuur die Spanjaarde nog 'n kommissie na Biscayne-baai, waar hulle 'n kerk en fort gebou het. Die sendingpriesters het 'n permanente skikking aangebied waar die Spaanse setlaars kos sou kry vir die Indiane en soldate as hulle die Christendom aanvaar. Die plan is egter as onrealisties verwerp, en die missie is voor die einde van die jaar ontbind.

18de-19de eeu

Die eerste deurlopende Europese setlaars in die Miami-omgewing het omstreeks 1800 gekom. Pedro Fornells, 'n Menorkaanse oorlewende van die New Smyrna-kolonie, het na Key Biscayne gereis om die duur van sy Royal Grant vir die eiland te bevredig. Alhoewel hy na ses maande saam met sy gesin na St. Augustine teruggetrek het, het hy 'n opsigter agtergelaat. Op 'n reis na die eiland in 1803 het Fornells die teenwoordigheid van plakkers ('n individu of 'n groep mense wat onwettig 'n verlate gebou of ongebruikte grond beset) aan die oorkant van Biscayne-baai vanaf die eiland aangeteken. In 1825 het die Amerikaanse marskalk Waters Smith in die Kaapse Florida-nedersetting getoer en met plakkers gesels wat eienaarskap wil bewerkstellig van die grond waarop hulle beslag gelê het. Op die vasteland het die Bahamaanse “plakkers” langs die kus gewoon in die 1790's. John Egan het ook 'n geskenk van Spanje in die Tweede Spaanse periode verdien. John se vrou, Rebecca Egan, die seun James Egan, sy weduwee Mary “Polly” Lewis, en Mary se swaer Jonathan Lewis het almal 640 akker grondtoelaes van die VSA in die huidige Miami gekry.

In 1825 is die Kaapse Florida-vuurtoring op die nabygeleë Key Biscayne gebou om verbygaande skepe van die klipperige riwwe te waarsku.

In 1830 koop Richard Fitzpatrick grond aan die Miami-rivier van die Bahamaanse James Egan. Hy het 'n plaas met slawearbeid gebou, waar hy piesangs, suikerriet, mielies en vrugte verbou het. In Januarie 1836, kort na die Tweede Seminole-oorlog, het Fitzpatrick sy slawe ontslaan en sy plantasie gesluit.

Die gebied is getref deur die Tweede Seminole-oorlog, waar majoor William S. Harney talle klopjagte teen die Indiane gelei het. Fort Dallas was op Fitzpatrick se plaas aan die noordoewer van die rivier geleë. Die meeste van die nie-Indiese bevolking bestaan ​​uit soldate wat in Fort Dallas gepos is. Die Seminole-oorlog was die mees vernietigende Indiese oorlog in die Amerikaanse geskiedenis, met volledige vernietiging van inheemse mense in die Miami-omgewing. Die vuurtoring van die Kaapse Florida is in 1836 deur Seminoles opgevlam en is eers in 1846 herstel.

Die Miami-rivier het sy titel aan die ontluikende stad geleen, wat 'n etimologie uit die Mayaimi-Indiese stam uitgebrei het. In 1844 het Miami die setel geword, en ses jaar later word daar in statistieke gemeld dat ses en negentig inwoners in die omgewing woon.

Van 1858 tot 1896 het slegs 'n paar gesinne hul huise in die Miami-omgewing gebou. Die eerste van hierdie dorpe wat aan die monding van die Miamirivier gevorm is, het Miami, Miamuh en Fort Dallas genoem.

Spoorweg en die moderne era

In 1891 het 'n vrou van Cleveland, Julia Tuttle, gekies om na Suid-Florida te verhuis om 'n nuwe begin in haar lewe te hê na die dood van haar man, Frederick Tuttle. Sy koop 640 hektaar aan die noordoewer van die Miami-rivier in die hedendaagse Miami-sentrum.

Sy het probeer om die spoorwegmagnaat Henry Flagler te oortuig om sy spoorlyn, die Florida East Coast Railway, suid na die gebied uit te brei, maar hy het aanvanklik geweier.

Op 22 April 1895 het Flagler vir Tuttle 'n lang brief oorgeskryf waarin sy aanbod van grond aan hom oorhandig is om sy spoorweg na Miami te strek, 'n stad uit te lê en 'n hotel te bou. Die voorwaardes bepaal dat Tuttle 'n 100 akker (0.4 km2) groot stuk grond vir die stad sou laat groei. Ongeveer dieselfde tyd skryf Flagler 'n soortgelyke brief aan William en Mary Brickell, wat ook mondelings erken het dat hulle grond tydens sy besoek gegee het.

Die nuus oor die uitbreiding van die spoorweg is formeel op 21 Junie 1895 aangekondig. Aan die einde van September het die werk begin en planters het na die beloofde “vriesvaste” lande begin stroom.

Op 1 Februarie 1896 het Tuttle die eerste deel van haar ooreenkoms met Flagler nagekom deur twee akte oor te gee om grond vir sy hotel en die 100 hektaar eiendom naby die hotelterrein oor te plaas. Op 3 Maart het Flagler John Sewell van West Palm Beach opdrag gegee om aan die stad te begin werk namate meer mense in Miami gekom het. Op 7 April 1896 bereik die spoorweë uiteindelik Miami, en die eerste trein het op 13 April aangekom. Dit was 'n unieke, ongeskeduleerde trein, en Flagler was aan boord.

Op 28 Julie 1896 het die verenigingsvergadering gehou om Miami 'n stad te maak. Die stemreg was beperk tot alle mans wat in Miami of Dade County gewoon het. Joseph A. McDonald, die ontwikkelingshoof van Flagler in die Royal Palm Hotel, is as voorsitter van die vergadering gekies. Nadat hulle verseker het dat daar genoeg kiesers teenwoordig was, is die mosie gedoen om 'n stadsraad met die korporatiewe naam “The City of Miami” in te stel en daar te stel met die voorgestelde grense. John B. Reilly, wat toesig gehou het oor Flagler se Fort Dallas-grondonderneming, was die eerste verkose burgemeester.

In 1896 word Miami amptelik aanvaar as 'n stad met 'n bevolking van net meer as 300.

Was dit die moeite werd om te lees? Laat ons weet.