Die proses om rou goud te vind en te verfyn

Het u al ooit nadink oor die proses om rou goud van 'n 'ondergrondse rots' na suiwer goud te omskep? Alhoewel dit mag lyk soos geklassifiseerde inligting wat slegs vir chemici gereserveer is, is die proses nie te moeilik om u kop om te draai nie. Hieronder volg ons die stappe om rou goud te vind en te verfyn.

Vind die deposito's

Dit mag geen verrassing wees dat die eerste stap die vind van die afsettings van rou goud is nie. Geoloë bereik dit deur spesiale kaarte te bestudeer om gebiede te identifiseer wat die potensiaal het om goudafsettings te produseer. Daarbenewens soek hulle na natuurlike formasies en bestudeer gesteentes om die moontlikheid te bepaal om goud onder die grond te vind. Byvoorbeeld, die meeste goud in Australië is deesdae baie fyn en kan skaars in rotse gesien word.

Ligging Analise

Nadat u 'n belowende gebied gevind het, geoloë doen toetse om hul vermoedens rakende die teenwoordigheid van goud te bevestig. Sommige van hul toetsingstegnieke behels geofisika, afstandwaarneming en geochemie.

Liggingstoetsing

In hierdie stap kry geoloë rotsmonsters via boorwerk. Hulle neem hierdie monsters vir verdere ontleding om die teenwoordigheid van goud op voornemende plekke te bepaal. Sommige van die toetse wat hulle doen, bevat ook betekenisvolle inligting rakende die gehalte van die goue teenwoordig. Hierdie inligting help om te bepaal of die ontginning van die webwerf 'n waardevolle onderneming is.

Die bepaling van die aard van die myn

As die toetse die teenwoordigheid van goud van hoë gehalte bevestig, sal mynbou-ingenieurs betrokke wees om die mees praktiese soort myn te bepaal, gegewe die ligging. Hulle sal ook metodes moet ontwikkel om enige moontlike fisieke struikelblokke te hanteer voordat die werklike ontginning begin.

Infrastruktuurontwikkeling

Dit is moontlik om te aanvaar dat mynbou op hierdie punt onmiddellik moet begin. Dit kan egter nie verder van die waarheid wees nie. Op hierdie tydstip is daar nog baie voorbereidings wat moet plaasvind voordat die bedrywighede begin. Werkers moet die nodige ondersteunende infrastruktuur bou, byvoorbeeld paaie, verwerkings- en bergingsfasiliteite voordat die operasies begin. Dit duur gewoonlik tussen een tot vyf jaar.

Toets meer monsters

Nadat die terreinvoorbereiding voltooi is, sal werkers monsters moet neem vir verdere toetsing. Hierdie toetse is noodsaaklik vir die bepaling van die presiese metallurgiese eienskappe van die goudafsettings. Resultate van die toetse help mynwerkers om te besluit oor die beste myntegnieke vir die webwerf.

Verwerking ter plaatse

Selfs nadat goud onder die aarde se oppervlak onttrek is, is dit steeds rou erts wat verwerk moet word om suiwer goud te word. Mynwerkers verpletter die gouderts by die perseelverwerkingsfasiliteit voordat dit deur 'n reeks prosesse geneem word wat wissel na gelang van die minerale en elemente wat met die rou goud gemeng is.

Verwerking ter plaatse help om rou goud van ongewenste elemente te skei. Hoe ingewikkeld die proses sal wees, hang grootliks af van die graad van die gouderts. Byvoorbeeld, die prosedures wat by die verwerking van goue erts van lae gehalte betrokke is, is relatief eenvoudig in vergelyking met die meer ingewikkelde en uitgebreide prosesse wat benodig word vir erts van hoë graad.

Verfyning buite die werf

Nadat die aanvanklike verwerking op die terrein voltooi is, vervoer mynwerkers die halfverwerkte goud na raffinaderye buite die perseel vir verdere verfyning. Australië het verskillende kleiner raffinaderye, maar die mark word oorheers deur die grootste twee raffinaderye, ABC Refinery en Perth's Mint. Hierdie twee ondernemings is eintlik so oorheersend dat dit nie ongewoon is dat werknemers laat die een vir die ander.

Die doel van die verfyning van die terrein is om die oorblywende onsuiwerhede uit die goud te verdryf. Offisiële raffinaderye bereik dit deur die ru-goud te smelt en dit dan met chloor te behandel. Chloride kombineer met ongewenste minerale of elemente en skei natuurlik van die goud. Raffinaderye verwag dat die goud na hierdie proses minstens 99.5% suiwer sal wees.

Die laaste stap van die verfyning is om die goud in anodes of elektrodes te gooi en in elektrolitiese selle te plaas. Daarna word 'n elektriese stroom deur die elektrolitiese sel gelei om die goud 99.99% suiwer te maak.

Die finale resultaat

Na die baie betreklike en geweldig ingewikkelde prosesse, eindig ons uiteindelik met suiwer goud wat verskillende nywerhede verder tot verskillende goudprodukte kan verwerk. Alhoewel die proses om goud te vind en te verfyn lang en ingewikkeld is, is dit beslis nie dubbelsinnig nie.

Was dit die moeite werd om te lees? Laat ons weet.