Wat is die onderverf in kuns?

In kuns is 'n onderverf die eerste laag verf wat geskik is vir 'n grond, wat dien as basis vir die volgende verflae. Onderverf is dikwels monochromaties en help om kleurwaardes vir latere samestelling te bepaal. Met ander woorde, gewoonlik monochromaties, onderverf help om die verdunningseffek van die wit doek te verminder en laat die werk sy werklike kleure weerkaats.

Die Prosedure

Die vinnig drogende basiskleur word gebruik vir onderverf. Dit is beter om monochroom te hou as u nie vaardig is om die ware waarde en variasie aan die skakerings van die skildery aan te bied nie. Vroeër is rou sambreel met swart gemeng om 'n basis te pluk.

Die x-strale van tradisionele skilderye bewys ook die gebruik van wit lood. Verkoolde of verbrande sienna en rou sambreel is 'n vinnige droog olie-verf. Gewoonlik word die doek of die papier met water gelaag, sodat die skakerings eweredig kan versprei. Die metode, veral die monochromatiese vorm, is ook gebruik as 'n onderwysinstrument. Kunsstudente word gevra om hul volledige skilderye in monochroom te maak om die tegniek van die formulering van 'n 3D-indruk op 'n 2d-oppervlak te verstaan.

Die style

  1. Verdaccio Onderverf
  2. Grisaille Onderverf

Die Italiaanse Renaissance-skilder Titian het hierdie tegniek van veelkleurige onderverf aangepas. Die kunstenaars Giotto, Roger van der Weyden en Jan Van Eyck het hul monochromatiese vorm ontwikkel. Leonardo da Vinci se skildery 'Adoration of the Magi' (1481), onvolledige olie op houtwerk, toon beslis die aanvanklike en ander fases van die werk. Die onderverf was 'n belangrike stap in Johan Vermeer se metodologiese skilderproses, soos gesien in sy 'Girl with a Pearl Earring'. Nederlandse skilders Rembrandt en Peter Paul Ruben is ook erken vir die doeltreffende gebruik van hierdie metode. Daar word van mening gemaak dat die kunstenaars talle doeke in hul werkswinkel sou ophou en wag dat die klante dit in gebruik neem.

Gevolgtrekking

'N Selde gebruikte metode nou, onderverf in die renaissance-era, was die belangrikste stap in baanbrekerswerk. In die moderne era gebruik professionele persone kleure direk op die witskrifpapier.

Was dit die moeite werd om te lees? Laat ons weet.