Amerikaanse amptenare soek perke vir “habitat” vir ongevoelige spesies

Lêer - In hierdie 8 Mei 2003 lê 'n lêerfoto waarin 'n uiltjie van die Noord-gevlekte uil vlieg nadat 'n ontwykende muis van die punt van 'n stok af in die Deschutes National Forest naby Camp Sherman, Ore, gespring het. water kan verklaar word as 'n 'habitat' vir ingeplante plante en diere, en moontlik gebiede uitsluit wat spesies in die toekoms kan gebruik namate klimaatsverandering die ekosisteme verhoog.

Die Trump-administrasie beplan om die land- en watergebiede te beperk as 'habitat' vir ingeplante plante en diere - moontlik om plekke uit te sluit wat spesies in die toekoms kan gebruik, aangesien klimaatsverandering die ekosisteme verhoog.

'N Administrasievoorstel wat vooraf deur ons verkry is en Vrydag in die openbaar vrygestel is, sou vir die eerste keer' habitat 'omskryf met die doel om die Wet op Bedreigde Spesies af te dwing, die landmerkwet wat sedert 1973 pogings tot die beskerming van spesies in die VSA bepaal.

'N Finale besluit word teen die einde van die jaar verwag, met breë gevolge vir die bestuur van lande en hoe ver die regering moet gaan om plante en diere wat na uitwissing kan gly, te beskerm.

Demokratiese wetgewers en advokate vir natuurlewe het gesê die voorstel ignoreer die verskuiwing van bedreigings vir wild en plante weens klimaatsverandering en verlies aan habitat.

Dit volg op ander stappe onder Trump om reëls vir bedreigde spesies terug te trek of te verander, insluitend die opheffing van kombersbeskerming vir diere wat onlangs as bedreig gelys is en kosteberamings vir die redding van spesies opgestel word.

Regswaarnemers het gesê dat die Republikeinse administrasie die definisie van 'n tweesin-definisie van habitat sal beperk watter gebiede die regering kan aanwys as krities vir die oorlewing van 'n spesie.

Die verklaring dat habitat gebiede met 'bestaande eienskappe' insluit, blyk uit te sluit dat grond of water herstelwerk benodig word of terreine wat in die toekoms geskik kan word, aangesien klimaatsverandering spesies dwing om te hervestig, het JB Ruhl van die Vanderbilt University Law School gesê.

“Vir my probeer hulle duidelik om herstel en klimaatsverandering uit te sluit,” het Ruhl gesê.

Hy het bygevoeg dat 'n hof waarskynlik sal saamstem dat die definisie van die regering redelik was, alhoewel hy nie van mening is dat dit 'n goeie beleid is om klimaatsverandering te hanteer nie.

Jonathan Wood met die Pacific Legal Foundation, wat grondeienaars verteenwoordig wat gekant is teen die beskerming van spesies, het gesê die regering se voorstel sal met reg beperk watter gebiede as habitat aangewys kan word.

Hy sê dit sal die regering dwing om te konsentreer op terreine wat meer geskik is vir bewaringswerk, in plaas daarvan om op privaat eiendomsreg inbreuk te maak.

Ander het gewaarsku dat dit herstelpogings ernstig sal beywer, deur sukkelende spesies tot klein lappies ongerepte lande te beperk en herstelwerk te versper wat hul omvang kan vergroot.

Die noordelike gevlekte uil van die Stille Oseaan, wat afhang van ou groeiwoude, is 'n uitstekende voorbeeld, sê Noah Greenwald met die Sentrum vir Biologiese Diversiteit.

Baie van die historiese habitat van die voël is aangeteken. 'Maar dit sal eendag weer 'n ou groeiwoud word as ons dit beskerm. Dus tel dit nie as 'n habitat nie? ' Vra Greenwald.

“As ons spesies wil herwin, moet ons hulle in groter dele van hul historiese omvang herstel,” het hy gesê.

Die voorstel van die Amerikaanse vis- en wilddiens en die nasionale mariene visseriediens in Vrydag kom in reaksie op 'n Amerikaanse uitspraak van die Hooggeregshof in 2018 waarin 'n baie bedreigde suidelike padda - die skemer gopher-padda - betrokke is.

Amptenare van die Trump-administrasie het gesê die voorstel sal van toepassing wees op relatief min sake en sorg vir 'meer konsekwentheid' en 'meer deursigtigheid' vir private grondeienaars, maatskappye en state.

Hulle sou nie spesifiseer watter tipes grond of hoeveel onder die definisie uitgesluit kan word nie, of onmiddellike besonderhede gee oor watter spesies beïnvloed kan word.

“Die hooggeregshof het onlangs beslis dat 'n gebied 'habitat' moet wees om as 'kritieke habitat' aangewys te word, en ons soek nou openbare kommentaar oor hoe om die oorkoepelende term te definieer, 'sê Gary Frazer, assistentdirekteur van die wilddiens.

In die gopher-padda-saak het 'n eenparige hof gesê dat die regering moet besluit wat 'n geskikte habitat vir die 3 ½-duim-lange (8.9 sentimeter-lange) paddas is voordat dit sommige van hierdie gebiede as 'kritieke habitat' vir die spesie, wat in net 'n paar damme in Mississippi oorleef.

Die geskil ontstaan ​​nadat die Fish and Wildlife Service 1,500 hektaar (607 hektaar) grond en damme in die naburige Louisiana aangewys het as 'n kritieke habitat vir die padda, hoewel daar nie een daarvan gewoon het nie.

Prokureurs vir die grondeienaar, die houtonderneming Weyerhaeuser Co., noem dat 'n onregverdige grondgrypery gryp. Maar omgewingsbewustes meen die aanwysing van die land as kritiek is nodig om die padda te laat verdwyn.

Die voorgestelde definisie sê dat habitat 'plekke insluit waarop 'n spesie afhanklik is om een ​​of meer lewensprosesse uit te voer,' soos broei of eet.

As die definisie bestaan ​​het voor die geskil oor die padda-padda, sou die regering miskien gedwing wees om sy kritieke habitatbenaming slegs tot die damme te beperk, en nie die omliggende land nie, het Wood gesê.

'Dit gee 'n standaard wat ons die afgelope 45 jaar ontbreek om kritiese habitataanwysers te rig,' het hy gesê. "U sal nie die vrye roaming kritieke habitataanwysings hê soos in die Weyerhaeuser-saak nie."

Die Trump-administrasie het uiteindelik die kritieke habitatbenaming Louisiana in 'n nedersetting onttrek.

Raul Grijalva, 'n demokraat, het in Arizona gesê as die Vrydag-voorstel dekades gelede al bestaan ​​het, sou ikoniese spesies soos die kaalarend nie wyd herstel het nie, en dit eerder tot verspreide stukke land beperk word.

"Die doel van die Wet op Bedreigde Spesies is om bedreigde spesies te help om te floreer en uit te brei na hul voormalige habitat." sê Grijalva, voorsitter van die Huis Natuurlike Hulpbronne-komitee.

(AP)

Was dit die moeite werd om te lees? Laat ons weet.