Aeroponics-tegnologie word gebruik om moere in Punjab te bevorder

leeg

In 'n belangrike stap in die rigting van hupstoot aartappel boere se inkomste, het die Punjab-regering Woensdag besluit om die produksie van gehalte-aartappel deur weefselkweek gebaseer te laat tegnologie, met behulp van aëroponiese fasiliteite.

Die staatskabinet het tydens 'n vergadering onder voorsitterskap van hoofminister Amarinder Singh die Punjab-weefselkultuurgebaseerde saadaartappel van 2020 goedgekeur om te voldoen aan die vraag van aartappelboere na kwaliteit aartappel, en die ontwikkeling van die staat as uitvoerhub vir saad moontlik te maak. aartappel in die land.

Volgens die amptelike woordvoerder sal dit ook help om aartappelproduksie aan te spoor, wat tot groter diversifikasie lei deur meer oppervlakte onder aartappelgewas te verbou.

Tans word aartappeloes in 'n geskatte oppervlakte van een lakh hektaar in die staat verbou, wat die vraag van vier lakh metrieke ton kwaliteit aartappel lewer.

Daar is egter 'n onbeduidende aanbod van kwaliteit aartappelmoere van die Central Institute for Potato Research, Shimla. Sommige handelaars lewer tans onwettig die aartappel van swak gehalte deur die merk van Punjab-aartappel daarop te plaas, het die woordvoerder gesê.

Hy het ook gesê: 'Behalwe die vraag vanuit die staat, is daar ook 'n vraag na aartappelmoere van buite die staat, en aangesien Punjab met unieke klimaatstoestande geskenk word, is dit gunstig vir virus-, bakterie- en patogeenvrye produksie van kwaliteit saad aartappel. ”

Tuinbougewasse kom terloops voor as 'n aantreklike alternatief vir die staatsregering se oesdiversifiseringsprogram, en al beslaan dit slegs 4.84 persent van die totale gewas om ongeveer 73.50 lakh ton te produseer, hul aandeel in die totale landbou-BBP van die staat. is 12.43 persent.