Hoe word drone gebruik vir die monitering en bewaring van wilde diere?

leeg

Drones het 'n rewolusie gemaak vir die manier waarop ons deesdae dinge doen. Hierdie onbemaakte lugvoertuie word in baie sektore gebruik, soos landbou, weermag, navorsing, fotografie, ens. Hommeltuie speel egter ook 'n groot rol in die monitering en bewaring van wildlewe.

Drones and the Environment Today

Onlangs maak ekoloë meer gebruik van hommeltuie vir die insameling en vaslegging van data. Hierdie wetenskaplikes het vliegtuiglose voertuie gebruik om yskappe te bestudeer, olifante in Afrika op te spoor, oorblyfsels van haaie te versamel of selfs beseerde renosters met kalmeermiddels in te spuit sodat hulle behoorlik behandel kan word.

Die gebruik van hierdie lugvoertuie in die ekologie is vandag so wydverspreid dat dit prakties onmoontlik is om te dink aan die bewaring en bewaring van wildlewe sonder om gespesialiseerde hommeltuie te gebruik. Daar word nou in sommige kringe binne die wetenskaplike gemeenskap na hierdie hommeltuie verwys as bewaringshommeltuie.

Spesifieke toepassings van hommeltuie

Wildmonitering en -bewaring

Spesies bly kwesbaar of bedreig in verskillende dele van die wêreld, en een van die maniere om hul agteruitgang te stuit, is om voortdurende monitering te doen. Monitering van wild was vroeër 'n baie gejaagde en stresvolle proses tot die koms van hommeltuie. Wetenskaplikes neem die monitering van wildlewe baie ernstig op, en as gevolg van die vele voordele wat die hommeltuie bied, maak hulle meer gebruik van die UAV's.

Wetenskaplikes neem nou spesies in die natuur met behulp van lugvoertuie waar. Ouer metodes om hierdie waarneming uit te voer, is oorweeg om die diere se omgewing te verander of selfs onnodige spanning te veroorsaak. Dit is nie die geval met die gebruik van 'n bewaringshommeltuig nie.

'N Bewaringshommeltuig sorg vir 'n gladde monitering van die natuurlewe, en dit word op so 'n manier gedoen dat geen natuurlewe versteur word nie, maar dit is nie die enigste voordeel wat die gebruik van hommeltuie in hierdie aspek behels nie. Daar is ook 'n groter mate van doeltreffendheid omdat meer afstande deur die hommeltuig afgelê kan word as wetenskaplikes wat op die grond loop of selfs 'n voertuig gebruik. Wat 'n groep bioloë dae neem om te tel, sal binne 'n paar uur deur 'n hommeltuig gedoen word.

Bykomend hiertoe, kan hierdie lugwonder ook oor land en water gebruik word terwyl dit uitgestrekte natuurgebiede dek. Drones het navorsers in staat gestel om die gesondheid status van die diere, sensure uit te voer, migrasieroetes of patrone waar te neem en op te spoor en selfs die bevolkingstendense oor tyd te monitor.

Geografiese kartering

Geografiese kartering is 'n ander gebied van bewaring en monitering van wilde diere waar hommeltuie baie veld gewen het. Dit word gebruik vir lugfoto's, en dit gee wetenskaplikes data van ongeëwenaarde kwaliteit. Die beelde wat deur hierdie hommeltuie vasgelê word, word saamgevoeg om groot te maak kaarte. Hierdie kaarte is baie gedetailleerd en kan gebruik word om ekologiese gebiede soos woude, waterliggame, parke, berg reekse, veilige sones in die natuur, ensovoorts. Aktiwiteite soos ontbossing kan onmiddellik raakgesien word met behulp van hierdie beelde wat deur die onbemande vlieënde voertuie geneem is.

Ontbossing is een van die grootste uitdagings wat natuurbewaarders so hard probeer beheer, maar met hommeltuie is daar 'n groter doeltreffendheidsvlak vir hulle. Dit is van uiterste belang dat bosse bewaar word, want dit bied habitat aan soorte van alle soorte en help die planeet om koolstofdioksied op te neem, wat die osoonlaag benadeel. Dieselfde woude produseer ook suurstof wat die lewe op aarde onderhou. Dit is dus duidelik dat hierdie hommeltuie baie belangriker is om die lewe op aarde te onderhou as wat baie mense dink.

Handhawing van wette

Drones help met die handhawing van wette wat verband hou met ekologie, en een van die maniere waarop dit gebruik kan word om hommeltuie te gebruik, is dat dit die hittehandtekeninge vang. Hierdie hittehandtekeninge toon die aktiwiteite van stropers en diegene wat hulle besig hou met die handel in wild.

Regerings en owerhede het wêreldwyd reëls en regulasies ingestel om vernietigende aktiwiteite soos stropery, onwettige visvang, handel in wild, ensovoorts, te beheer en uit te skakel. Gereelde drone-patrollies het dramaties gehelp met die toepassing van wette wat ingestel is om hierdie aktiwiteite aan te pak.

Was dit die moeite werd om te lees? Laat ons weet.