Hoe versamel forensiese wetenskaplikes bewyse uit water

leeg

Forensiese wetenskap het aansienlik gehelp met die oplossing van baie misdade. Een van die mees produktiewe maniere waarop dit gedoen word, is om verskillende soorte bewyse te versamel en te ontleed.

Baie is nie daarvan bewus dat water so 'n bewys is wat forensiese patoloë gebruik nie. As 'n lyk in 'n varswatermassa geleë is, kan die kenners die tyd bepaal waarop die persoon gesterf het. Die temperatuur van die organe in die liggaam kan ook as riglyne dien tydens hierdie forensiese ondersoeke. Die volgende dele sal breedvoerig verduidelik hoe forensiese wetenskaplikes bewyse uit water kry.

Bepaal die doodstydperk

Dit word al hoe moeiliker om die periode van dood mettertyd akkuraat te bepaal. Temperatuur kan nie as 'n betroubare aanduiding gebruik word as daar weke verloop het voordat die lyk ontdek is nie. Forensiese entomologie is hier relevant aangesien maaiers wat in die lyk voorkom, die kundiges kan help om die tydsberekening van die dood te bereken. Stuifmeel is nog 'n aanduiding wat die navorsers gebruik om die tydperk van afsterwe akkuraat te bepaal.

Onttrekking uit seewater

Die ondersoek begin onmiddellik nadat die liggaam uit die waterliggaam onttrek is. Dit is omdat die liggaam beïnvloed sou word deur verskeie faktore soos soutinhoud, pH en temperatuur. Al hierdie faktore kan bemoeilik om die presiese tydsberekening van die dood te ken. Daar is gevalle waar sommige selfs meen dat dit onmoontlik is om die doodstyd af te lei vir 'n lyk wat uit 'n seewater gehaal word.

Forensiese entomologie is baie nuttig vir die liggaam wat van die landoppervlak geneem word en word selde gebruik vir lyke wat uit die water gehaal word. Dit is hoofsaaklik omdat die lyk op die wateroppervlak moet dryf, wat net selde gebeur.

Trauma wat die liggaam ervaar het in die seewater, bemoeilik die saak ook. Dit maak dit moeilik om te onderskei van die trauma wat in 'n kriminele scenario toegedien is.

Forensiese wetenskap in die waters

Die goeie nuus is dat wetenskaplikes die nuutste vooruitgang in die wetenskap hierdie uitdagings die hoof bied. Die nuutste ontdekkings maak dit vir die navorsers moontlik om 'n dieper begrip te hê van lyke wat uit die water ontruim is. Een van die studies wat wetenskaplikes in hierdie verband uitgevoer het, behels die verkryging van 'n vark wat pas gedood is, die lyk is gemeet en op die seebodem neergegooi.

'N Onderwater-kamera is aangebring om die stadiums van die ontbinding van die lyk op te neem. Die wetenskaplikes het die tyd geneem om die watertemperatuur, die soutvlak in die waterliggaam en ander parameters te bepaal. Die resultate wat hulle behaal het, was redelik insiggewend en het allerhande veranderinge getoon. Wetenskaplikes het ook die patroon van see-organismes soos die skaaldiere waargeneem. Daar is ook opgemerk hoe die ander wesens aan die lyk gevoed het.

Ontbinding van lyk

Waarnemings van lyke op land het getoon dat ontbinding vanaf die kop begin, en dit is waar die aanvanklike konsentrasie van maaiers geleë is. Die interessante hier is dat hierdie waarneming slegs gesien word op lyke wat op land voorkom, en dat dit 'n ander ding is met lyke wat in die waterliggame voorkom.

Die kop is die laaste komponent wat ontbind as die lyk in 'n waterliggaam gevind word. Die vark is doodgemaak met 'n koeël in die kop. Sommige dink miskien dat die kop met die koeëlwond die eerste is wat ontbind word, maar die kop was die laaste deel wat verrot het.

Dit is 'n fassinerende ontdekking op die gebied van forensiese wetenskap. Die interpretasie is dat wanneer die liggaam in 'n watermassa geleë is, alle wonde wat op die gesig gebeur het - met die liggaam ongestoord - gewoonlik 'n gevolg is van kriminele aktiwiteite.

Die navorsing het wetenskaplikes gehelp om meer insig te kry oor die ontbinding van liggame in die waterliggame. Dit is gebruik om die sterftydperk vir die dier of selfs die mens te ekstrapoleer.

Nog 'n faktor wat help om meer lig te werp, is dat die lyk 'n geruime tyd op die seebodem bly voordat dit na die wateroppervlak dryf. Die lyk het na die wateroppervlak gedryf as gevolg van die gasse wat gedurende die vervalstadium geproduseer is. Die lyk lyk opgeblase as gevolg van hierdie gasse.

Onlangse vooruitgang

Forensiese wetenskaplikes het ook ontdek dat die kop langs die boonste en onderste ledemate van die bolyf losgemaak sal word tydens die ontbinding van 'n lyk in die oseaan of 'n soortgelyke waterliggaam. In baie gevalle kom hierdie dele nie na die oppervlak nie, al is daar al 'n paar voete op die oewer van Kanada ontdek.

Forensiese wetenskap in die oseane

Die studie het ook meer inligting gegee oor die merke wat ander seediere op die karkas gelaat het. Dit het die wetenskaplikes in staat gestel om 'n akkurate idee te hê van die roofdier wat die lyk aangeval het, of as die dood die gevolg was van kriminele aktiwiteite. Die opsomming is dat die jongste vordering die interaksie tussen lyke, kriminele aktiwiteite en waterliggame soos die oseane en seë help verstaan ​​het.

Oplossing van misdade met behulp van mikroskopiese alge in water - Forensiese wetenskap in aksie

Een van die mees gesofistikeerde vooruitgang in hierdie nis is dat wetenskaplikes misdade opgelos het met behulp van die mikroskopiese alge wat hulle soos waterige riviere van waterliggame afgeskep het. Dit is moontlik omdat 'n misdadiger spore van bewyse in die omgewing agterlaat. Hierdie beginsel is bekend sedert die 19de eeu, maar dit word eers onlangs ten volle benut.

Die mikroskopiese alge word diatome genoem en is in enige waterliggaam aanwesig. Diatome kom voor in see, oseane, mere, plaaslike watervoorrade of selfs nat oppervlaktes van rotse. Diatome word in verdrinkingsgevalle gebruik, maar onlangs is dit gebruik in ander aspekte van ondersoeke in die forensiese wetenskap.

Was dit die moeite werd om te lees? Laat ons weet.