Hoe klim leiers die leer in die onderwysbedryf?

leeg

Dit is elke beroep se droom om die hoogtepunt van hul loopbane te bereik, en dieselfde geld vir diegene wat in die onderwysbedryf werk. Maar presies hoe kan hulle die leer klim? Die kern van hierdie artikel is om die antwoord te gee op hierdie boeiende loopbaanverwante vraag.

Daar is baie uitdagings in die onderwysonderneming. Van die belangrikste hiervan is die handhawing van die kwaliteit van onderrig en die optimalisering van die studente se klaskamerervaring sodat studente die hoogste wins behaal.

Die struktuur van die onderwyssektor in die meeste dele van die wêreld is sodanig dat die grootste deel van die werk gedoen word deur die gemiddelde klaskameronderwyser wat droom om te lei na jare se harde werk.

Bo die gemiddelde klaskameronderwyser in die hiërargiese struktuur is die skoolhoof (of skoolhoof of skoolhoof), hoofonderwyser of departementshoof. Hulle het 'n baie meer buigsame werkskedule en het meer tyd as klasonderwysers. Die leiers van departemente fokus gewoonlik op administratiewe take, maar hulle wil ook altyd opskaal. Die plaaslike onderwysadministrateurs of onderwysministers, diegene wat hoog is, gee glad nie eers les nie en stap selde in die klaskamers in.

Superadministrateurs en beleidmakers het die hoogste posisie in die onderwysloopbaan. Hulle werk direk met die regering oor kwessies wat met die onderwysers en al die belanghebbendes in die onderwysbedryf te make het. Maar hoe kry 'n klaskameronderwyser op intreevlak die hoogste trappie van die loopbaanleer in die onderwysbedryf?

Dit gebeur op verskillende maniere, en dit is soos volg:

Promosie-eksamens

Wêreldwyd is daar promosie-eksamens vir onderwysers, en hierdie eksamens of assesseringstoetse word gereeld gereël. Dit kan een of twee keer per jaar geskeduleer word, en aan die einde van die eksamen word die onderwysers gegradeer op grond van hul prestasie.

Die opvoeders wat die beste presteer in hierdie promosie-eksamens, kan in geledere optrek. Met die promosie kom ook ander voordele, soos verhoogde salarisse, voordele en ander pakkette. Vir opvoeders wat swak presteer, is daar geen promosie nie, of hulle kan selfs afneem.

Verdienstelike diens

In sommige ander gevalle is daar opvoeders wat soveel werk en toewyding aan hul diens gedoen het dat die onderwysinstellings geen ander keuse het as om sulke opvoeders met promosies te beloon nie. Promosies gebaseer op verdienstelike diens benodig gewoonlik geen eksamens of soortgelyke assesserings nie.

Sulke promosies is gewoonlik gebaseer op die prestasies van die tutor of opvoeder, en dit moedig ander onderwysers aan en inspireer om baie harder te werk en hul beste te lewer. Dit is een van die vinnigste maniere om te groei, want die kompetisie is nie so erg soos om vir promosie-eksamens te gaan nie. In hierdie geval kan 'n tutor 'n nis uitknip en bevorder word terwyl hy die leiersposisie konsolideer.

Aanbevelings

Om goeie aanbevelings van ander hoër owerhede in die onderwysbedryf te kry, is 'n ander effektiewe manier. Aanbevelings is soos eerbewyse en hulp om 'n leier vorentoe te dryf.

lobbying

Lobby is uiters nuttig vir 'n leier as dit kom by die beveiliging van die topposisies, en dit behels baie verbindings en hulpbronne. Ter illustrasie kan 'n kandidaat daarin belangstel om 'n dekaan vir akademie aan 'n universiteit te word. Op so 'n vlak is dit nie net genoeg om promosie-eksamen te slaag nie; daar sal spesiale belange en invloedryke figure in die gange van die mag wees.

Gevolgtrekking

Leierskap in die onderwysbedryf is nie vir flou mense nie. Dit is net so mededingend en veeleisend soos in enige ander veld. Enigiemand kan egter 'n gevestigde administrateur word en die leer in hierdie sektor klim. In hierdie artikel word die metodes wat gebruik word om hierdie edele doel te bereik, belig.

Was dit die moeite werd om te lees? Laat ons weet.