Hoe bereken ek die rentekoers op huislening?

leeg

Wonder hoe om te bereken rentekoerse op huislening? Huislenings het gewoonlik vaste en wisselende rentekoerse. Laasgenoemde verwys na koerse wat oor 'n volgehoue ​​tydperk wissel, terwyl eersgenoemde koerse aandui wat konstant bly oor 'n vaste duur. Voordat u die laagste rentekoerse vir huislening, moet u die ingewikkeldhede agter die berekening van huisrente van naderby beskou.

Formule vir die berekening van die rentekoers op huislening

Daar is 'n basiese formule wat gebruik word vir die berekening van rentekoerse op huislenings. Dit word hieronder uiteengesit:

EMI op die huislening = [P x R x (1 + R) ^ n] / [(1 + R) ^ n-1]

Dit is dieselfde formule wat u kan gebruik om die rentekoers op u huislening te bereken, terwyl dit ook werk as 'n huislening EMI sakrekenaar. Die rentekoers hier word deur R aangedui, terwyl P en n die belangrikste bedrag op die huislening en die aantal gelyke maandelikse paaiemente of EMI's is. Laat ons aanvaar dat die hoofbedrag R beloop. 20 lakh en die rentekoers is 9% per jaar, dws 0.75% per maand (9/12) terwyl n of die duur 180 maande is. Die EMI sal dus staan ​​op ((2000000 * .75 /100*(1+.75 / 100) ^ 180 / ((1 + .75 / 100) ^ 180-1))) wat Rs is. 20,285.33 ongeveer. Hierdie geleende voorbeeld sal u help om die nuanses agter die berekening duidelik te verstaan.

'N Paar ander wenke oor EMI-sakrekenaars vir huislening

U vind sakrekenaars vir u EMI-huislening aanlyn en u kan soortgelyke sakrekenaars ook gebruik om die rentekoers uit te werk. Die EMI bestaan ​​uit die hoof- en rentedele en in die aanvanklike leningsjare sal die laasgenoemde die eerste keer oorskry, terwyl die saldo sal terugkeer na die laaste paar jaar van die leningsperiode. Hier is 'n paar ander punte wat u in gedagte moet hou:

 • Rente word op verskillende maniere gehef, naamlik jaarlikse vermindering, maandelikse vermindering en daaglikse vermindering van saldo.
 • Die daaglikse verminderingssaldo-metode word hoofsaaklik gebruik vir huislenings, terwyl enkele huisfinansieringsondernemings moontlik die maandelikse stelsel vir vermindering van saldo's sal gebruik. In die daaglikse verminderingsbalansstelsel sal die hoofbedrag natuurlik daal op die dag waarop die EMI betaal word. Aangesien die EMI maandeliks betaal word, is daar 'n onbeduidende verskil in die rentekoers wat effektief is, tensy 'n voorafbetaling gemaak is.
 • As daar 'n vooruitbetaling gedoen word, sal die uitstaande bedrag daal op die dag waarop die gedeeltelike vooruitbetaling gedoen is. As EMI's dus op die 5 betaal wordth dag van elke maand en vooruitbetaling word op die 10 gedoenth dag, sal die uitstaande skoolhoof onmiddellik onder die daaglikse stelsel val. In die maandelikse stelsel word die vooruitbetaling op die 5 beskouth van die volgende maand.
 • Terugbetaling gedurende die duur van die huislening sal duidelik uiteengesit word in die skedule vir die afskrywing van die lening, waarin die rente en die rente wat betaal is, en die rente uitstaande is aan die einde van elke maand.

U kan ook u EMI's bereken deur Microsoft Excel as dit geriefliker is. Gebruik die PMT-metode en u benodig die leningstydperk, rentekoers en leningsbedrag / huidige waarde. As die rentekoers 10% is, moet u dit deur 12 verdeel en die termyn duur in maande. Die termyn sal dus 240 maande duur as dit 20 jaar is. Die betaalbare EMI op die netto leningsbedrag van Rs. 50 lakh sal dus op Rs staan. 48,251 ongeveer met die rentekoers en duur hierbo genoem.

Klik net op "=" en tik "PMT (rentekoers, termyn, duur van die lening)" in en druk dan Enter. Die bladsy sal die bedrag in 'n negatiewe waarde toon, wat dui op die kontantvloei wat die lener moet aangaan. Dus vir die bostaande berekening is dit hierdie formule: PMT (10% / 12, 20, 5000000).

Meer inligting oor PMAY

Die Pradhan Mantri Awas Yojana (PMAY) was 'n mylpaal in die bekostigbare en middelinkomste-behuisingsektor, wat 'n groot deel van die bevolking aangespoor het om hul eie huise teen gesubsidieerde rentekoerse te koop, en sodoende huiseienaarskap aan almal beskikbaar te stel.

Hier is 'n paar dinge wat u in gedagte moet hou:

 • CLSS (kredietgekoppelde subsidieskema) vir MIG (middelinkomstegroep) I en II is verleng tot Maart 2021.
 • MIG I is huishoudings wat R's verdien. 6-12 lakh jaarliks ​​terwyl MIG II huishoudings is wat R verdien. 12-18 lakh jaarliks.
 • PMAY rentesubsidie is onderskeidelik 4% en 3% vir MIG I en MIG II met 'n tuisoppervlakte van onderskeidelik 160 en 200 vierkante meter. Die maksimum duur van die lening is 20 jaar en NPV-subsidie ​​beloop Rs. 2.35 lakh en Rs. 2.30 lakh onderskeidelik.
 • Begunstigdes onder die afdelings LIG en EWS ontvang rentesubsidies van 6.5%. EWS-huishoudings is diegene wat tot R verdien. 3 lakh per jaar, terwyl LIG-huishoudings diegene is wat tussen Rs verdien. 3-6 lakh per jaar.
 • Die rentesubsidie ​​is die NPV (netto huidige waarde) van die bedrag.
 • Leners kan gebruik maak van PMAY-huislenings van SCB's (geskeduleerde handelsbanke), RRB's (plaaslike landelike banke), HFC's (behuisingsfinansieringsmaatskappye), stedelike koöperatiewe banke, staatskoöperatiewe banke, NBFC's (nie-bankfinansieringsmaatskappye) en SFB's (klein finansies banke).
 • Daar is geen verwerkingsheffings vir bedrae vir huislening wat in aanmerking kom op grond van die inkomstekriteria volgens PMAY. Vir ekstra leningsbedrae wat die kwalifiserende bedrag vir 'n subsidie ​​oorskry, sal leners gereelde verwerkingsfooie hef.

Die PMAY is 'n groot seën vir die eerste keer huiskopers, wat die uitgang van rente verlaag en huise bekostigbaarder maak vir 'n oorgrote meerderheid mense wat in landelike en stedelike gebiede woon.

Was dit die moeite werd om te lees? Laat ons weet.