Indiese regering wat aanlynjoernalistiek wil bevorder, kan voorregte uitbrei

nyk daaglikse logo

In wat 'n groot pad sal strek om aanlynjoernalistiek 'n hupstoot te gee Indië, het die sentrum Vrydag aangekondig dat die I & B-ministerie "dit sal oorweeg" om sekere voordele uit te brei, soos om PIB-kaarte in die "nabye toekoms" aan joernaliste uit die digitale media uit te reik.

PIB-akkreditasie vir sy verslaggewers, kameramanne en videograwe sal hulle 'beter inligting uit die eerste hand' in staat stel, het die sentrum gesê terwyl dit toegang bied, insluitend deelname aan amptelike perskonferensies en sulke ander interaksies. Dit maak hulle ook geregtig op digitale advertensies deur die Buro vir Uitreike en Kommunikasie van die regering.

Die sentrum het in 'n persnota gesê dat "ingevolge die besluit van die Sentrale Regering vide Persnota No. 4/2019 van die Departement vir Bevordering van Nywerheid en Interne Handel (DPIIT), wat 26% FDI toelaat onder die regeringsgoedkeuringsroete vir oplaai / stroom van die huidige sake en nuus deur middel van digitale media, sal die Ministerie van Inligting en Uitsaaiwese dit binnekort oorweeg om die volgende voordele, wat tans beskikbaar is vir tradisionele media (druk en TV), ook aan sulke instansies uit te brei. ”

Dit sal die PIB-kaarthouers van sulke digitale ondernemings ook volgens die bestaande prosedure op CGHS-voordele en voordelige spoorgeld laat regeer.

Die Sentrum het ook digitale media-entiteite aangemoedig om selfregulerende liggame te vorm, soos hul eweknieë in TV- en gedrukte media, om hul belangstellings en interaksie met die regering te bevorder.

Was dit die moeite werd om te lees? Laat ons weet.