Die nuwe premier van Japan, Suga, gee aanleiding tot Abe se visie

leeg
Die Japanse hoofkabinetsekretaris, Yoshihide Suga, bied sy beleidsidees aan partylede aan tydens die Liberale Demokratiese Party (LDP) se leierskapsverkiesing in sy hoofkwartier in Tokio, Japan

Japan se nuwe premier, Yoshihide Suga, vertrek Sondag op sy eerste oorsese inval sedert hy verlede maand by sy voormalige baas Shinzo Abe oorgeneem het, op pad na Viëtnam en Indonesië.

Die keuse om Suidoos te besoek Asië beklemtoon Japan se pogings om Chinese invloed teë te werk en sterker ekonomiese en verdedigingsbande in die streek op te bou, wat baie ooreenstem met die visie van Abe.

Dit weerspieël ook pandemiese realiteite. Met die VSA gekoppel aan die binnelandse politiek voor die verkiesing op 3 November, kon Suga nie dadelik na Washington gaan vir gesprekke met die belangrikste bondgenoot van Japan nadat hy aan bewind gekom het nie, in die plek van Abe, wat bedank het vir gesondheid redes.

Terwyl hy uit die skaduwee van Abe kom met beloftes om 'vir die mense te werk', blyk Suga in sommige opsigte nog meer hard te wees. Dit het hakies in Japan laat ontstaan ​​en hou die potensiaal in vir bure wat alreeds ontevrede was oor die nasionalistiese agenda van Abe.

Abe het belowe om die kwynende diplomatieke statuur en nasionale trots van Japan te herstel deur ultra-nasionalistiese beleid soos tradisionele familiewaardes te bevorder en die pasifistiese grondwet na die Tweede Wêreldoorlog te wysig om 'n groter oorsese militêre rol en vermoë vir Japan moontlik te maak.

Terwyl Abe gedurende sy byna agt jaar op kantoor meedoënloos gereis het, dikwels as Japan se topverkoper, het Suga meestal tuis gebly om burokrate te bestuur om ekonomiese, veiligheids- en ander binnelandse beleid te bevorder.

Daar word verwag dat Suga 'n bilaterale verdedigingstoerusting sal onderteken en tegnologie oordragooreenkoms met Vietnam as deel van Tokio se pogings om die uitvoer van Japannese vervaardigde militêre toerusting te bevorder. Dit is 'n teken dat Suga beslis Abe se voetspore in die diplomasie sal volg.

Intussen tuis het Suga, veral bekend vir sy werk agter die skerms wat Abe se agenda as hoofsekretaris van die kabinet gedryf het, sy beskeie agtergrond behendig gebruik as die seun van 'n aarbeiboer en 'n onderwyser en sy lae-profiel, hardwerkende styl om 'n meer populistiese beeld te skep as sy voorganger.

Met 'n groot deel van die wêreld, waaronder Japan, wat besig is met die stryd teen die koronavirus-pandemie, fokus Suga meer daarop om tuisresultate te lewer.

Tot dusver lyk dit asof hy daarna streef om hom van Abe te onderskei deur 'n hodge-podge van verbruikersvriendelike beleid uit te pomp wat bedoel is om sy praktiese en vinnige werk ten toon te stel.

Hy kan nie bekostig om tyd te mors nie, met nasionale verkiesings binne maande verwag. (sterretjie) Wat altyd in my gedagtes is, is om dit wat sonder enige twyfel en vinnig moet bereik, aan te pak en te begin by alles wat moontlik is ... en laat die mense die verandering herken, 'het Suga Vrydag aan verslaggewers gesê toe hy sy eerste maand in die amp aangewys het. .

Suga het sy kabinet beveel om deur goedkeurings van verskeie projekte te werk, soos om die vereiste vir Japannese "hanko" -seëls wat in die plek van handtekeninge op sake- en regeringsdokumente gebruik word, uit te skakel. Hy gaan voort met sy vroeëre pogings om selfoontariewe te verlaag en die gebruik van rekenaars en aanlyn regering en sake te bevorder.

As gevolg van die lae geboortesyfer van Japan en die krimpende bevolking, probeer hy die versekering van onvrugbaarheidsbehandelings verseker.

"Tot dusver werk premier Suga aan beleide wat vir baie mense maklik verstaanbaar en gewild is, aangesien sy regering blykbaar ten doel het om hoë ondersteuningsgraderings te handhaaf," het Ryosuke Nishida, 'n sosioloog van die Tokio Instituut vir Tegnologie, gesê. "Hy pak hervormings die een na die ander met vrymoedigheid aan, en dit is sy strategie om sy regering te laat lyk asof dit resultate behaal."

Terselfdertyd weier Suga, sonder verduideliking, om die benoeming van ses professore uit 'n leisteen van 105 tot die staatsbefondsde Wetenskapsraad van Japan goed te keur, het beskuldigings aangetoon dat hy probeer om die meningsverskil en die akademiese vryhede te stuit. .

Die flap lyk waarskynlik nie in 'n ernstige krisis vir Suga nie, wat geen verduideliking gegee het nie, behalwe dat sy besluit wettig was en dat die groep akademici wat die regeringsbeleid adviseer en nagaan, aanvaarbaar moet wees vir die publiek.

Maar dit het bygedra tot die kommer dat Suga reguiter kan wees as Abe om die opposisie te vernietig: die raad, wat in 1949 ingestel is, het herhaaldelik teen militêre tegnologiese navorsing aan universiteite gekant, onlangs in 2017. Die besware teen die regering se befondsing vir sulke navorsing is teenstrydig. aan Abe se pogings om die militêre vermoë van Japan op te bou.

Baie Japannese, veral akademici, is versigtig vir magsmisbruik gegewe die land geskiedenis van militaristiese onderdrukking voor en tydens die Tweede Wêreldoorlog en teenkommunistiese veldtogte na die oorlog.

Die geskiedskrywer Masayasu Hosaka, wat in die Mainichi-koerant geskryf het, beskryf dit as 'n 'suiwering'. Die verrassingsbesluit het die beoordelings van Suga se kabinet verlede week tot net meer as 50% toegeneem, ver van meer as 60% kort nadat hy sy amp beklee het.

Die Ministerie van Onderwys het openbare skole bygedra tot ongemak oor moontlike inmenging in akademiese vryheid, en het openbare skole versoek om 'n swart doek te vertoon wat rou saam met die landsvlag simboliseer en 'n oomblik van stilte te hou om respek te toon vir die ontslape premier Yasuhiro Nakasone, wie se staatsfinansiering begrafnis is Saterdag gehou.

Sulke skuiwe is geen verrassing onder Abe nie, wat as kleinseun van die leier van die oorlog Nobusuke Kishi en die erfgenaam van 'n politieke dinastie by sy ultra-konserwatiewe agenda gehou het.

Maar hoewel Suga se eie persoonlike ideologie onbekend is, het hy Abe se voorbeeld gevolg deur rituele skenkings van godsdienstige ornamente Saterdag aan die Yasukuni-heiligdom te skenk om eer te gee aan die oorlogsdood. China en Suid-Korea beskou die heiligdom, wat ook tereggestelde Japannese oorlogsmisdadigers herdenk, as 'n simbool van Japan se militaristiese verlede.

Was dit die moeite werd om te lees? Laat ons weet.