Latyns-Amerikaanse leners skakel volhoubaarheidspogings in

leeg
Die logo van die Mexikaanse sementonderneming CEMEX word in Monterrey, Mexiko, afgebeeld

Latyns-Amerika se grootste korporatiewe leners verdubbel hul verbintenis tot volhoubare finansiering, en bind nuwe banklenings aan sleutelprestasie-aanwysers wat verseker dat maatskappye meer deursigtige maatstawwe vir die omgewing, sosiale en bestuur (ESG) nakom.

Die Mexikaanse sementvervaardiger Cemex het ongeveer $ 3.2 miljard in bestaande banklenings aangepas om sy skuldkoste aan teikens te hou vir volhoubaarheid. Millicom International Cellular, wat fokus op Latyns-Amerikaanse telekommunikasie met sy handelsmerk Tigo, is ook in gesprek met leners oor die herfinansiering van 'n draaiende kredietfasiliteit van US $ 600 miljoen met volhoubaarheidspryse, volgens twee bronne wat vertroud is met die transaksies.

Latyns-Amerikaanse ekonomieë maak baie staat op bedrywe met 'n hoë koolstofuitstoot soos mynbou en olie en gas. Die momentum neem toe vir ESG-gekoppelde finansiering in die streek, aangesien leners hul koolstofvoetspoor wil beperk en die posisie by banke en beleggers moet versterk.

Volhoubare of maatskaplik verantwoorde lenings het aan die einde van Augustus wêreldwyd meer as US $ 345 miljard beslaan, 'n toename van byna 11% op 'n jaargrondslag, volgens Refinitiv LPC-data. Omgewingskwessies, tesame met diversiteit en sosiale bestuur, lei tot die groei in sulke skuldinstrumente, terwyl banke en beleggers die vraag na verhoogde aanspreeklikheid van korporatiewe leners verhoog.

Cemex se lenings en die potensiële herfinansiering van Millicom volg op twee transaksies wat gedurende die somer in Chili afgehandel is. Die pulp- en papiermaatskappy Empresas CMPC en die vervaardiger van glasbottels, Cristalerias Toro, het in Augustus en Julie onderskeidelik lenings van US $ 100 miljoen en VS $ 40 miljoen geteken wat verband hou met volhoubare maatstawwe.

Volgens 'n persverklaring van die bank op 7 Augustus was BNP Paribas 'n volhoubaarheidskoördineerder op CMPC se lening. Santander het gesê dat hy die transaksie vir Cristalerias Toro in 'n persverklaring op 13 Julie beklink het.

“As ons kyk na die transaksies wat hierdie jaar gedoen is (finansiering met volhoubaarheid), het dit begin. Daar is 'n gesamentlike poging in die hele streek, van kleiner, groen lenings tot groter mandate in verskillende sektore, 'sê Anne van Riel, mede-hoof van volhoubare finansieringskapitaalmarkte by BNP Paribas.

Die twee bekende bronne het gesê BNP Paribas was ook die volhoubaarheidskoördineerder oor Cemex se transaksie. 'N Woordvoerder van die bank wou nie kommentaar lewer op die transaksie nie en 'n woordvoerder van Cemex het nie op 'n versoek om kommentaar gereageer nie.

Scotiabank en BNP Paribas is intussen hoofrolspelers vir Millicom, terwyl die Noorse bank DNB die volhoubaarheidskoördineerder is, 'n derde bron wat bekend is met die transaksies. Woordvoerders van Scotiabank en Millicom het nie op 'n versoek om kommentaar gereageer nie. Woordvoerders van BNP Paribas en DNB wou nie kommentaar lewer nie.

BNP Paribas was volgens die Refinitiv LPC-gegewens die eerste agt maande van 2020 die beste kredietgewer wêreldwyd vir groen of ESG-verwante lenings. Volgens 'n senior bankier by 'n mededingende instelling is die bank ook besig om 'n reputasie op te stel as 'n volhoubaarheidskoördineerder vir lenings in Latyns-Amerika.

Die Franse lener het volhoubaarheidsmandate vir CMPC en nou Cemex opgeskort en verwag dat die mededinging tussen banke sal toeneem vir toekomstige ESG-gekoppelde lenings.

'Banke het gehuur om hul volhoubare finansieringsvermoë te verhoog. Dit is belangrik, en om as finansiële instelling 'n impak te maak, kan ons dit nie alleen doen nie, 'het BNP Paribas' van Riel gesê. "Uiteindelik ding ons mee om hierdie transaksies te struktureer, maar ons het 'n geloofwaardige nalatenskap en begrip vir die uitvoering daarvan."

Intussen toon die ooreenkoms met Cemex die sementvervaardiger se verbintenis tot 'n beter korporatiewe burger en bied dit die kans om leenkoste te verlaag. Volhoubaarheidsmetings, wat ooreenstem met Cemex se Klimaataksie-strategie, sal jaarliks ​​gemeet word en kan die prys van sy lenings met vyf basispunte verhoog of verlaag, het die maatskappy Dinsdag in 'n persverklaring gesê.

Cemex sal maatstawwe toepas op sy banklenings, waaronder die vermindering van koolstofdioksiedemissies per sementproduk en kragverbruik van onder meer groen energie in sement, het die maatskappy gesê.

"Deur hierdie transaksies te doen, is daar 'n potensiële afslag wat aangenaam maak (lenings wat met volhoubaarheid gekoppel is) aangenaam is," het Van Riel gesê. "In die leningsmark, selfs al is dit 'n klein afslag, trek dit belangstelling uit."

Cemex het gesê hy verleng die looptyd van ongeveer 1.1 miljard dollar aan termynlenings tot 2025 vanaf 2022, en 'n geskatte wentelkredietfasiliteit van 1.1 miljard dollar word met een jaar verleng tot 2023. Die sementvervaardiger betaal ook ongeveer 530 miljoen dollar se skuld vooruit. amortiseer in Julie 2021.

Cemex herbenoem ook ongeveer 313 miljoen Amerikaanse dollar se termynskuld en ongeveer 82 miljoen dollar in euro aan Mexikaanse pesos.

Die prys op die Amerikaanse dollarlenings bly volgens die bankbronne onveranderd op 300 bp bo Libor.