Op nasionale dag stuur Taiwan 'n sterk boodskap teen Chinese aggressie

leeg
Die Taiwannese president Tsai Ing-wen praat met die media in Taipei, Taiwan

In 'n sterk boodskap aan Bejing het die Taiwannese president Tsai Ing-wen Saterdag tydens die viering van die nasionale dag gesê dat Taiwan 'n aktiewe rol sal speel in die vestiging van nuwe streeks- en internasionale orde in die lig van Chinese aggressie teen demokrasieë.

Terloops, Taiwan het groot steun van Indiërs regoor die land ontvang. Indiërs het nie net die president en amptenare van Taiwan gelukgewens op sosiale media nie, maar ook die 109ste nasionale groete aan Taiwan in Nieu-Delhi geïnstalleer, in weerwil van die waarskuwing van die Chinese ambassade.

Die missie, in 'n diktatoriale brief wat op 7 Oktober uitgereik is, het Indiese media gevra om Taiwan nie 'n 'countrya of' nasie 'of' Republiek van China 'te noem nie, of Tsai as president van Taiwan te verwys nie.

Die Ministerie van Buitelandse Sake in Nieu-Delhi het China Vrydag daaraan herinner dat die Indiese media gratis is, en dit rapporteer na goeddunke.

President Tsai het Saterdag in haar nasionale dagrede gesê: 'Ons hou al 'n geruime tyd al baie aandag aan die veranderinge in die plaaslike veiligheid. Van soewereiniteitsgeskille in die Suid- en Oos-Sjinese See en die Sjina-Indië grenskonflik, tot die ontwikkeling in die Straat van Taiwan, sowel as die a Hong Kong-weergawe van die National Security Law 'wat internasionale kommer gewek het, is dit duidelik dat demokrasie, word vrede en welvaart in die Indo-Stille Oseaan tans met ernstige uitdagings in die gesig gestaar. ”

Lande in hierdie streek het volgens haar verskillende alliansies gesmee om te verseker dat hul nasionale veiligheid en demokratiese stelsels nie deur eksterne invloede geraak word nie.

Dit het reeds ongekende veranderinge in die streek veroorsaak, het sy daarop gewys.

'Ons moet hierdie toetstyd 'n historiese geleentheid maak. Ons verbintenis tot ons soewereiniteit en demokratiese waardes sal nie verander nie, maar ons sal ook strategiese buigsaamheid handhaaf en reageer op veranderinge. Namate die omstandighede verander, is vooraf voorbereiding die enigste manier om beheer oor die toekoms uit te oefen, en nie net saam met die stroom te dryf of ander ons lot te laat besluit nie, 'het Tsai in 'n streng waarskuwing aan China gesê.

Volgens haar sal Taiwan 'n aktiewe rol speel in die vestiging van nuwe streeks- en internasionale ordes.

“Ons sal alliansies sluit op grond van gedeelde waardes en vriendskaplike bande regdeur die internasionale gemeenskap, en voortgaan om vennootskappe met eendersdenkende en vriendelike lande te versterk. Ons sal ook meer aktief deelneem aan streeks- en internasionale multilaterale samewerking en dialoë. ”

Die belangrikste waardes waarvoor die Republiek China (Taiwan) in die streek staan, is die handhawing van vrede en die bevordering van ekonomiese ontwikkeling.

"Ons wil 'n voorstander wees van die kragte van goed, en ons progressiewe en goeie geloofwaardes met die hele wêreld deel," het sy gesê.

Sonder om Xi Jinping se naam te noem, het president Tsai gesê dat "aangesien lande in die streek en regoor die wêreld nou bekommerd is oor die groeiende hegemonie van China", het sy gehoop dat die openbaar verklaarde videoboodskap van 'die leier oor die Straat' aan die VN se Algemene Vergadering dat "China nooit hegemonie, uitbreiding of 'n invloedsfeer sal soek nie", is die begin van ware verandering.

'Op hierdie kritieke tydstip wanneer die hele wêreld ernstige kommer het oor ontwikkelinge in die Indiese Stille Oseaan en oor die seestraat, as Beijing gehoor kan gee aan die stem van Taiwan, die manier waarop dit handel oor die seestraatverhoudinge hanteer, verander en gesamentlike versoening en vreedsame dialoog gesamentlik vergemaklik Ek glo dat plaaslike spanning sekerlik opgelos kan word, ”het sy gesê.

Sy het gesê dat Taiwan nie oorhaastig opgetree het nie, en dat die beginsels van die land oor die grensregtelike betrekkinge aangespreek word.

Dit is in die beste belang van beide partye om stabiliteit te handhaaf in verhoudings oor die seestraat.

'Ons is daartoe verbind om stabiliteit oor die seestraat te handhaaf, maar dit is nie iets wat Taiwan alleen kan skou nie; dit is die gesamentlike verantwoordelikheid van albei kante. ”

In hierdie stadium is die dringendste saak oor die dwarsbasis om te bespreek hoe ons in vrede kan leef en saam kan bestaan ​​op grond van wedersydse respek, welwillendheid en begrip, het die president gesê.

'Solank die owerhede in Beijing bereid is om teenstrydighede op te los en verhoudings tussen die land te verbeter, terwyl pariteit en waardigheid gehandhaaf word, is ons bereid om saam te werk om 'n sinvolle dialoog te bewerkstellig. Dit is wat die mense van Taiwan voorstaan, en dit is 'n partyverdeling-konsensus, 'het sy herhaal.

Was dit die moeite werd om te lees? Laat ons weet.