PM Modi begin op 11 Oktober met die verspreiding van landelike eiendomskaarte

leeg

In 'n stap wat waarskynlik landelik sal verander Indië en om miljoene Indiërs te bemagtig, sal premier Narendra Modi Sondag via videokonferensies die fisiese verspreiding van eiendomskaarte onder die 'SVAMITVA'-skema bekendstel.

“Die bekendstelling sal byna een lakh eiendomseienaar in staat stel om hul eiendomskaarte af te laai via die SMS-skakel wat op hul selfone afgelewer word. Dit sal gevolg word deur die fisieke verspreiding van die eiendomskaarte deur die onderskeie staatsregerings, ”lui 'n verklaring van die Unie.

Die begunstigdes behoort tot 763 dorpe in ses state, waaronder 346 van Uttar Pradesh, 221 van Haryana, 100 van Maharashtra, 44 van Madhya Pradesh, 50 van Uttarakhand en twee van Karnataka. Die begunstigdes van al hierdie lande, behalwe Maharashtra, sal binne 'n dag fisiese afskrifte van die eiendomskaarte ontvang. Maharashtra het 'n stelsel om die nominale koste van die eiendomskaart te verhaal, dus sal dit 'n maand duur, lui die verklaring.

Die regering hoop dat hierdie stap die weg sal bied vir die gebruik van eiendom as finansiële bate deur dorpenaars vir die aangaan van lenings en ander finansiële voordele. Dit is ook die eerste keer dat so 'n grootskaalse oefening waarby moderne bestaan tegnologie word uitgevoer om miljoene eienaars van landelike eiendom te bevoordeel.

Premier Modi sal ook tydens die geleentheid met sommige van die begunstigdes in gesprek tree. Die minister van Unie vir Panchayati Raj en landelike ontwikkeling, Narendra Singh Tomar, sal ook teenwoordig wees.

SVAMITVA is 'n sentrale skema van die Ministerie van Panchayati Raj en Landelike Ontwikkeling, wat in April vanjaar op die nasionale Panchayati Raj-dag deur Modi bekendgestel is. Die skema het ten doel om die 'rekord van regte' aan huishoudingseienaars in die platteland te verskaf en eiendomskaarte aan hulle uit te reik.

Die skema sal oor 'n tydperk van vier jaar (2020-2024) gefaseer in die hele land geïmplementeer word en sal uiteindelik byna 6.62 lakh-dorpe beslaan. Byna een lakh-dorpie in Uttar Pradesh, Haryana, Maharashtra, Madhya Pradesh, Uttarakhand en Karnataka, en enkele grensdorpe Punjab en Rajasthan sal in die loodsfase (2020-21) behandel word.

Was dit die moeite werd om te lees? Laat ons weet.