Die plaaslike Britse premier Johnson word om nuwe reëls vir koronavirus bekend te stel

leeg
Britse premier Boris Johnson ontmoet president Oekraïne, Volodymyr Zelenskiy (nie op die foto nie) in Downingstraat in Londen, Brittanje

Die Britse premier Boris Johnson sal na verwagting Maandag nuwe maatreëls aankondig om 'n groeiende koronaviruskrisis aan te pak en nouer saam te werk met plaaslike leiers uit Engeland se ergste gebiede.

Aangesien Johnson huiwerig is om 'n nasionale uitsluiting te herhaal wat 'n sukkelende ekonomie verder sal benadeel, probeer die regering 'n toename in gevalle sowel as toenemende woede in dele van Noord- en Sentraal-Engeland inhou.

Robert Jenrick, Britse minister van behuising, het Sondag geweier om die maatreëls wat Johnson sou aankondig, uiteen te sit, maar het voorgestel dat meer werk met plaaslike leiers gedoen sou word.

"Benewens die basiese eenvoudige reëls wat van toepassing is op die hele land, ontwerp ons 'n raamwerk vir die plekke waar die virus baie sterk is," het Jenrick aan Sky News gesê.

'Ons wil nou die sterkste moontlike werksverhouding hê tussen die sentrale regering en die plaaslike regering,' het hy gesê. 'Dit is dus reg dat ons in daardie gemeenskappe optree en die maatreëls ontwerp saam met mense wat die plekke die beste ken.'

Jenrick het gesê dat plaaslike leiers meer betrokke sal wees by kontakopsporing nadat die robuustheid van die Britse toets-en-opsporingstelsel herhaaldelik bevraagteken is, en dat daar meer leiding sal wees oor reis.

Volgens die plaaslike media kan die regering ook 'n drie-vlak-stelsel instel om die reëls en die boodskappe te vereenvoudig, wat volgens opposisiepartye en sommige in die regerende konserwatiewe party te verwarrend was en moontlik tot toenemende sake bygedra het.

Maar die regering sal dalk meer moet doen om die groeiende woede in Noord-Engeland te demp, waar sommige gebiede al vir weke onder strenger beperkings is.

Maar plaaslike leiers het gesê daar is 'n 'kloof' met die regering oor die beste stap vorentoe, nadat hulle maande lank gekla het dat hulle buite die besluitneming gelaat word deur wat sommige 'n té gesentraliseerde strategie noem.

'Ons het beslis nie met hulle saamgestem nie. Ek dink daar is op die oomblik waarskynlik 'n groot kloof tussen ons en die regering, 'het Richard Leese, die leier van die stadsraad van Manchester, aan Times Radio gesê.

Arbeid het ook die regering aangemoedig om meer finansiële ondersteuning te bied as besighede aangesê word om te sluit, en dat die opposisieparty sal werk om 'n alternatiewe pakket aan te bied vir 'n pakket wat Vrydag deur Rishi Sunak, minister van finansies, aangekondig is.

'Wat ons regtig wil hê ... is dat die regering 'n pakket finansiële steun voorstel wat mense in staat stel om aan die vereistes te voldoen gesondheid beperkings, ”het Lisa Nandy, hoof van die buitelandse beleid van Labour, aan die Andrew Andrew-reeks van BBC gesê.

Was dit die moeite werd om te lees? Laat ons weet.