Wat is die gevolge van lugbesoedeling?

leeg

Die jaar 2020 sal onthou word as die jaar wat die bewustheid van baie geruk het en hulle gedwing het om lewenskeuses te maak wat hulle sou help om gesond te lei. lewenstyl. Nou is mense versigtig met watter soort kos, lug en water in hul liggaam ingaan. Met hierdie wens om 'n gesonde leefstyl te lei, het mense inisiatiewe geneem om hulself op die hoogte te hou, dus wil ek graag die bestaande stapel inligting toevoeg gesondheid kwessies wat verband hou met lugbesoedeling wat mense sowel as plante en diere kan beïnvloed. Die doel is om u te laat verstaan ​​dat besoedeling en agteruitgang van die omgewing nie net tot boeke beperk is nie, maar ook u en u geliefdes ernstig raak - dit is hoog tyd om op individuele en gemeenskapsvlak op te tree.

Lugbesoedelingseffekte op die mens se gesondheid

Die boonste asemhalingstelsel, bekend as nasofaryngeale, filter groter lugdeeltjies wat deur mense ingeasem word. Deeltjies van grootte 5 mikron of minder beweeg maklik via die longe en deponeer dit in die alveoli. As u gewonder het, is sigaretrookdeeltjies kleiner as 1 mikron. Sommige deeltjies in die lug absorbeer en absorbeer gasse, hierdie gasdeeltjies bereik die uiterste dele van die longe en beïnvloed die spysverteringstelsel.

Die volgende is die besoedelingstowwe en die uitwerking daarvan op die gesondheid van die mens.

besoedelingBronEffek op gesondheid
Opgeskorte deeltjiesaakRook van brandende fossielbrandstowwe, vullis sink en looddampe, stofstorms, sigaretrook.Skade aan longweefsels, kankerverwekkende effekte, asemhalings- en asemhalingstelsel, voortydige mortaliteit, bejaardes en kinders is die teikengehoor.
Koolstofmonoksied (CO)Onvolledige verbranding van olie en steenkool.'N Maksimum bedreiging vir diegene wat kardiovaskulêre siektes het, aangesien dit suurstofaflewering aan organe en weefsels verminder.
Stikstofoksiede (NOx)Verbranding op hoë temperatuur in motors en tot 'n mate in die termiese kragsentrale.Belangrike bydraer tot troposferiese osoonvorming.
Swaeldioksied (SO2)Verbranding van olie en steenkool.Asma en diegene wat aan chroniese long- en kardiovaskulêre siektes ly.
LeiLood petrol wat deur motors gebruik word, kan deur inname en inaseming uit die grond, water of stof voorkom.Verstandelike gestremdheid, gedragsafwykings, babas en kinders wat die sensitiefste is vir lae dosisse.
Osoon (O3)Sekondêre besoedelingstowwe word vervaardig deur fotochemiese rookmis.Osoon versteur die longfunksies en lei tot hoes, nies, borspyn en longopeenhoping.
Koolstofdioksied (CO2)Verbranding van steenkool, petrol en diesel.Kumulatiewe konsentrasies veroorsaak die kweekhuiseffek wat uiteindelik tot aardverwarming lei.
KernafvalToetsing van kernwapens, asook kragsentrales.Kanker, mutasies en sterftes.
Tabel 1: Lugbesoedelingstowwe en die uitwerking daarvan op die menslike gesondheid.

As ons lugbesoedeling bespreek, is ons besorgdheid baie 'antroposentries', maar is geneig om die feit dat plante en diere een van die belanghebbendes van dieselfde planeet is, te ignoreer. Hulle word ewe veel deur lugbesoedeling beïnvloed.

Die besoedelende fluor wat vrygestel word van aluminium, glas, kunsmis en ander vervaardigingsbedrywe beskadig die plante. Die konsentrasie van fluoor is meer as 0.3 µg / m3 veroorsaak fitotoksikologiese effekte op plante. Die grootste effek van al die besoedelstowwe op plante kom voor in die blaarstruktuur, aangesien die besoedeling die blaarmondjies blokkeer wat die koolstofabsorberende vermoë van die plante belemmer, wat verder lei tot verhoogde vlakke van koolstof in die atmosfeer. Afgesien van fluoor, absorbeer plante lood of arseen waarop beeste en diere bewei en skade aan beide plante en diere veroorsaak.

As diere lood, arseen of fluoor beïnvloed, kan dit ly aan siektes soos:

Loodvergiftiging

Simptome - Volledige verlies aan eetlus, verlamming van die spysverteringskanaal, onvermoë om te staan ​​en diarree.

Arseenvergiftiging

Simptome - Braking, ongemak, speekselafskeiding en dors.

fluorose

Simptome - Swak gesondheid as gevolg van ondervoeding, gebrek aan eetlus, verlaagde vrugbaarheid en verminderde melkproduksie.

Afgesien van die mens, beïnvloed hierdie besoedelingstowwe die waterlewe deur met reën te meng, wat die suurheid van die water veroorsaak, wat verder tot die uitwissing van visse kan lei. Sommige lugbesoedelingstowwe beskadig die boumateriaal, glasoppervlaktes, geverfde oppervlaktes, ens.

Soos baie, is ek nie 'n groot aanhanger van 2020 nie. Ek wil oplossings soek vir die huidige omgewingsprobleme, maar soms is dit belangrik om op die probleem self te fokus. Ons moet die intensiteit van 'n probleem uitvind. Ek wil nie neerdrukkende inligting laat vaar oor hoe die lug wat ons inasem eendag 'n oorsaak van u swak gesondheid kan word nie, maar die waarheid is met die huidige houding, dit is nie maklik om die omgewing te red nie. Ons is te ver weg, maar met die menslike potensiaal op hande en a geskiedenis van oorlewing, het ons ons reis begin. Ironies genoeg moet ons nog kilometers aflê om 'n volhoubare, besoedelingsvrye aarde te bereik.

Onthou mense saam wat ons kan en ons sal die omgewing red!

Was dit die moeite werd om te lees? Laat ons weet.